LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Brez podražitev

Na seji nič o univerzijadi
Ključne besede: Seja, mariborski svetniki, univerzijada, podražitve komunalnih storitev, Kangler Franc, invalidi, arhitektonske ovire, odprava
Mariborski mestni svetniki na včerajšnji seji mestnega sveta niso razpravljali o podražitvi komunalnih storitev. Pred začetkom obravnave omenjene točke dnevnega reda je sicer župan Franc Kangler napovedal, da ni bilo predlogov o umiku, a se je po posvetu svetniških skupin točka umaknila z dnevnega reda. O podražitvah naj bi se tako razpravljalo in odločalo na prihodnji seji. Zelo malo besed so svetniki namenili projektu zimske univerzijade, saj točke oziroma sklepa, ki ga je napovedoval župan, ni bilo na dnevnem redu. Je pa mestni svet v prvem branju potrdil odlok o ustanovitvi Zavoda za turizem Maribor- Pohorje. Gre za preoblikovanje obstoječega zavoda na način, da se spremeni ime. Poleg tega pa kot soustanoviteljice pristopajo tri sosednje občine. Svetniki so sprejeli še poročilo o akcijskem načrtu izboljšanja enakih možnosti za invalide ter novelacijo investicijskega programa odprave arhitektonskih ovir za invalide. Nekateri svetniki so na seji mestno upravo pozvali naj čimprej pripravi realen proračun za leto 2012.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)