LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Za 8 milijonov terjatev

Upniki propadlega Mebla Jogi so prijavili terjatve
Ključne besede: Grega Erman, Rok Lozej, Meblo Jogi, Meblo INT, Meblo holding, Meblo, NKBM, Abanka, NLB, Gorica Leasing, terjatve, stečaj
Upniki novogoriškega proizvajalca žimnic Mebla Jogi, ki je pod bremenom dolgov klonil lani jeseni in je od takrat v stečajnem postopku, so prijavili za 9,1 milijonov evrov terjatev. Stečajni upravitelj Grega Erman jih je od tega priznal za dobrih osem milijonov evrov – največ družbi Meblo Holding in bankam. Upniki so imeli čas za prijavo terjatev do 8. januarja. Meblu Holding, 26-odstotnemu in s tem največjemu lastniku Mebla Jogi, je Erman priznal za slabih 3,9 milijona evrov terjatev, a le, če tudi sam izpolni svoje neporavnane obveznosti do bank. Med večjimi upnicami so tudi banke, ki pa imajo svoje terjatve večinoma zavarovane. Erman je tako NLB, NKBM in Abanki priznal za več kot 400.000 evrov terjatev, družbi Gorica Leasing, ki posluje v okviru skupine NKBM, pa za nekaj več kot 800.000 evrov terjatev. Ob stečaju Mebla Jogi, ki je bil od ustanovitve leta 1962 do lanske jeseni pojem za vzmetnice, njegove izdelke pa je uporabljala cela nekdanja Jugoslavija in tudi precejšen del Evrope (do nedavnega tudi preko Ikee), je delo izgubilo 56 ljudi, proizvodnjo vzmetnic pa je prevzela družba Meblo INT, ki jo je ustanovil nekdanji zaposleni Mebla Jogi Rok Lozej. Omenjena družba je med drugim najela del proizvodnih prostorov in proizvodno znamko Mebla Jogi ter zaposluje okrog deset delavcev.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)