LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Reka Sava in Bohinjsko jezero sta bolj čista!

Na zgornjem Gorenjskem občine zaključujejo več kot 15 milijonov evrov vreden projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Zgornje Save
Ključne besede: Sava, Bohinj, Radovljica, Jesenice, Žirovnica
Na zgornjem Gorenjskem občine zaključujejo več kot 15 milijonov evrov vreden projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Zgornje Save, v okviru katerega so občine Radovljica, Žirovnica, Jesenice in Bohinj skupaj zgradile več kot 30 kilometrov novih kanalizacijskih vodov, nadgradile in rekonstruirale obstoječo ter zgradile novo čistilno napravo. Vsi štirje župani so ob zaključku projekta poudarili, da gre za izjemno pomemben skupen okoljski projekt, kar  dokazuje to, da se učinki novih čistilnih naprav in kanalizacijskega omrežja že odražajo na čistoči reke Save in Bohinjskega jezera, malo manj vidni, čeprav nič manj pomembni pa so boljše varovanje tal in podtalnice ter naravnega okolja nasploh. Župani so izrazili tudi zadovoljstvo s tvornim in uspešnim medsebojnim sodelovanjem tako med občinami kot s posameznimi izvajalci del ter navsezadnje občani.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)