LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

PREVERILI SMO: Kakšno hrano jedo otroci v slovenskih šolah in kakšno v tujih

Avdić v šoli za malico jedel skromno: kos kruha, marmelado ali pašteto
Ključne besede: šolarji, hrana, malica, slovenija, tujina, denis avdic show
En mesec guljenja šolskih klopi bo kmalu naokoli in prav je, da pogledamo kaj se kaj dogaja za šolskimi vrati. Namreč zanimalo nas je, kako se prehranjujejo naši šolarji in kakšen je šolski meni. Ugotovili smo, da se hrana po različnih državah zelo razlikuje in nekateri otroci imajo na svojih mizah pravi luksuz.   V Denis Avdić Showu so se pogovarjali o tem, kaj jedo današnji šolarji in kako se je hrana spremenila skozi leta. Oglasil se nam je tudi naš programski direktor, ki se je preselil v Bruselj in nam povedal, kakšen je jedilnik njihovih otrok. Na meniju se zvrsti vse od piščančjih zrezkov, pire krompirja, špagetov, piščančje rolade, mesnih kroglic, hamburgerjev, pomfrijev in še bi lahko naštevali. Za primerjavo: v Franciji imajo otroci celo 5 hodov in si za obrok vzamejo ogromno časa. S čim pa si polnijo želodčke slovenski šolarji? Predvsem tudi z zelo zdravo hrano. Na menijih tako najdemo porovo juho, osliča, ričet, prežganko in sem pa tja tudi kakšno pico.    Deželak je še dodal, da je v šoli najraje jedel špinačo, pire krompir in piščančja bedra. Avdić pa je povedal da je bil bosanski meni malce drugačen in predvsem bolj skromen: kos kruha, marmelada ali pašteta.