LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

N'šPlac - Večgeneracijski center Ljubljana je odprt!

Center financirata ministrstvo za delo in Evropski socialni sklad, podpirajo pa ga tudi Mestna občina Ljubljana in občine Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik ter Vrhnika.
Ključne besede: N'šPlac, večgeneracijski center Ljubljana, javni zavod Cene Štupar, Kališnikov trg
V sredo, 22. februarja 2017, je pod okriljem Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana potekala slavnostna otvoritev Večgeneracijskega centra Ljubljana, imenovanega N'šPlac. Deluje na Kališnikovem trgu. Ime centra predstavlja prostor za srečevanje, druženje, informiranje in prenos znanj za vsakega slehernega posameznika. Prostor je namenjen vsem generacijam, kulturam in osebam z različnim statusom ter je posledično usmerjen v zadovoljevanje raznovrstnih potreb, saj ima v njem vsakdo možnost za opolnomočenje, razvoj, osebnostno rast in aktivno sodelovanje. S projektom želimo povečati socialno vključenost ter preprečiti stagnacijo z vsemi negativnimi posledicami ranljivih skupin. Center N'šPlac so odprli ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković ter direktor zavoda Cene Štupar g. Bojan Hajdinjak. Ob glasbeni spremljavi Alija R Taha iz Sirije smo lahko poslušali pesmi v različnih jezikih, hkrati pa je vse zbrane tudi navdušil z brezhibno zapeto Zdravljico. V času otvoritve sta potekali 2 delavnici. Na prvi so udeleženke ob prihajajočem dnevu žena izdelovale vrtnice iz krep papirja, na drugi delavnici pa so se družili migranti z različnih držav sveta, ki so pisali razglednice v svojo domovino in se tako preko izobraževalne delavnice učili slovenskega jezika. Take in še mnoge različne delavnice vam ponuja center N'šPlac. Delavnice, organizirane aktivnosti, možnost druženja, informiranja ter svetovanja bo tako na voljo skozi vse leto in na voljo vsem udeležencem na štirih lokacijah osrednjeslovenske regije. Udeležencem bo vsakodnevno med 8. in 18. uro na voljo prostor za druženje, organizirano pa bo vsaj 4 ure aktivnosti na dan. Tematike aktivnosti so različne, med drugim tudi joga, nordijska hoja, spoznavanje dednega prava, spoznavanje različnih držav in njihovih navad in mnoge druge. Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne. Projekt Večgeneracijski center Ljubljana financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad, podpirajo pa ga tudi Mestna občina Ljubljana ter občine Vrhnika, Grosuplje, Kamnik in Ivančna Gorica. Poleg glavnega nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana so projektu pridružene še tri partnerske organizacije, in sicer Zavod Oreli iz Kamnika, Dom starejših občanov iz Grosuplja ter Cankarjeva knjižnica iz Vrhnike, tako da so različne organizirane aktivnosti, možnost druženja, informiranja in svetovanja na voljo vsem udeležencem na štirih lokacijah osrednjeslovenske regije.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)