LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Na festivalu čokolade v Radovljici tudi čokoladna ruleta in čokoladne slike

V Radovljici bo od 21. do 23. aprila vse v znamenju čokolade
Ključne besede: Radovljica, festival čokolade, čokolada, Radolca
Festival Čokolade bo potekal tri dni od 21. do 23. aprila, in sicer: v petek, 21. aprila od 15.00 do 20.00, v soboto od 9.00 do 20.00 in nedeljo od 9.00 do 19.00. Degustacije bodo tudi letos potekale preko degustacijskih kuponov. Njihova cena in način nakupa ostajata enaka kot v preteklih letih, torej 4 kuponi v paketu po 2,00 €, nakup pa bo možen na še več točkah festivalskega prostora Prizorišče ostaja razdeljeno na več lokacij. Na Vurnikovem trgu bodo obiskovalci lahko igrali čokoladno ruleto, si ogledali kulinarične šove, čokoladne skulpture in čokoladne slike ter Tovarno čokolade od zrna do tablice, kjer se bodo predstavili domači in tuji priznani proizvajalci čokolade. Na parkirišču pred mestom pripravljamo čokoladno dirko s skiroji, pred Grajskim dvorom pa bosta šotor Živ žav in Lepotilni šotor. Širitev smo uvedli zaradi izjemo velikega obiska festivala, poleg tega pa želimo razbremeniti osrednje prizorišče na Linhartovem trgu. Na novih prizoriščih smo poskrbeli za atraktivna doživetja za vse generacije. Rdeča nit celotne ponudbe na festivalu ostajajo čokolada in izdelki iz čokolade, edina izjema je prireditveni šotor Gostilna v parku, kjer bo za ponudbo nečokoladne hrane in pijače skrbelo podjetje Jezeršek gostinstvo d.o.o. Letos se bo na festivalu predstavljalo približno 40 razstavljavcev. Med njimi je 5 novih ponudnikov. Imajo tudi mednarodno udeležbo, saj po en ponudnik čokolade prihaja iz Italije, Hrvaške in Danske. NOVOSTI 2017: Vurnikov trg: šotor Čokolandija s čokoladnimi skulpturami, slikami, Tovarno čokolade od zrna do tablice, kulinaričnimi šovi in čokoladno ruleto. Čokoladne skulpture bo ustvarjal Miro Rismondo, umetnik, ki je letošnjo zimo na Kitajskem osvojil prestižno nagrado za skulpturo ledene čipke. Čokoladne slike bo risala akademska slikarka Meta Šolar. V šotoru na Vurnikovem trgu bo Uroš Pogačnik iz čokoladnice Molinet prikazal še, kako nastajajo zanimivi izdelki iz čokolade. V kulinaričnih delavnicah in šovih se bodo tudi letos predstavili dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, hkrati pa še 3 kuharski šefi Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, v ostalih kulinaričnih šovih pa še Darja Mlinar iz Vile Podvin, Peška z Radia  Gorenc in tekmovalec v šovu Masterchef Slovenija 2017, Nina Macun iz Hit Alpinee Kranjska Gora ter David Bais iz POMP Cateringa. Posebna atrakcija bo v šotoru na Vurnikovem trgu zagotovo čokoladna ruleta, saj bodo obiskovalci z igro s čokoladnimi žetoni lahko prišli do lepih nagrad. Ruleto bosta dodatno popestrila moderatorja, v petek Miha Deželak, v soboto in nedeljo pa Bojan Makovec. Na Vurnikovem trgu bodo predstavili še novo izobraževalno vsebino: Tovarno čokolade od zrna do tablice, kjer bo na ogled proizvodnja procesa po različnih fazah izdelave čokolade, možna pa bo tudi degustacija čokolade. Tovarno čokolade bo predstavljal Sebastjan Kalinšek, proizvajalec čokolad 20chocolate, skupaj z gostoma iz tujine: Marinko Biškić z Nadalino prihaja iz Hrvaške, Mikkel Friis Holm Ottosen pa z Danske. Nadalina je čokolada, za izdelavo katere uporabljajo najbolj kakovostni kakav iz Sumatre, dodajajo pa ji raznovrstna zelišča. Njihova posebna atrakcija je Nadalina gramofonska plošča, ki bo predstavljena tudi na radovljiškem festivalu čokolade. Mikkel Friis–Holm Ottosen pa je danski proizvajalec čokolade in avtor knjige Čokolada ( “Chokolade”), v kateri raziskuje zgodovino in znanost o čokoladi, hkrati pa dodaja okusni izbor njegovih najboljših čokoladnih receptov. Friis-Holm je tudi dobitnik letne nagrade danskega Čokoladnega društva za leto 2012, hkrati pa je osvojil številne nagrade na mednarodnih Čokoladnih nagradah v Londonu, med drugim je leta 2014 osvojil zlato medaljo za čokolado Dark Milk 65% chocolate in dve bronasti medalji za Johe and Nicaliso 70% chocolates. Posebna novost letos je Čoko bio kotiček v Čokoladnem parku, kjer bodo čokoladne izdelke našli ljubitelji bolj zdrave, presne čokolade ter alergiki in diabetiki. program za otroke (Čokoladni živ-žav), s čokoladnimi delavnicami in plesno animacijo, se bo izvajal na drugi lokaciji, pred Grajskim dvorom, skupaj z Lepotilnim šotorom, v katerem si boste lahko privoščili čokoladno masažo rok, čokoladno ličenje in nohte ter čokoladne frizure, otroci pa tudi poslikavo obraza na parkirišču pred mestom bomo postavili poligon za čokoladno dirko s skiroji v parku bo letos prvič stal lokostrelski kotiček ponovno se na Festival čokolade vrača modna revija. Ta bo v soboto ob 14:00 v Linhartovi dvorani. Kreacije pripravljajo dijakinje 2. letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor. Pripravljajo 12 kreacij, skupaj z mentorico Cvetko Hojnik. Poleg čokoladnih kreacij, se bo na modni reviji predstavila še oblikovalka »čokoladnega nakita« Nina Kolar z nakitom, ki ga je izdelala ekskluzivno za Mojo čokolado. Kreacije bodo predstavile manekenke agencije Vulcano models. Na muzejskem vlaku, ki bo tudi letos, v nedeljo, 23.4., pripeljal iz Ljubljane, bo potnike tokrat animiral čokoladni Linhart. Med vožnjo bodo obiskovalci degustirali čokolado, zanje pa smo pripravili še zanimive nagradne igre. Priporoča se nakup vozovnic v predprodaji. Sicer pa na festival vse tri dni lahko pridete tudi z rednimi linijami vlakov Slovenskih železnic. Letos bodo v nedeljo, 23.4. izpeljali tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino. Izmed 9 prijavljenih čokoladnic, bo najboljšo pralino izbral priznani kuharski chef Bine Volčič. Poleg varstva psov, letos dodajamo še kotiček za učenje bontona in socializacijo vaših pasjih ljubljenčkov. Gre za projekt, v katerem sodelujemo s pasjo pekarno Papy iz Radovljice. Tudi letos bomo pred vhodom v mesto uredili prostor za parkiranje koles, k uporabi koles pa spodbujajo predvsem lokalno prebivalstvo. PROGRAMSKI POUDARKI 2017: Vurnikov trg, šotor Čokolandija V petek med 15. in 20. , v soboto in nedeljo pa med 9. in 20. uro bo potekala nagradna igra ruleta, v kateri se bodo obiskovalci lahko s čokoladnimi žetoni potegovali za nagrade Ves čas festivala bodo na ogled čokoladne skulpture in čokoladne slike V petek, soboto in nedeljo bodo potekali kulinarični šovi in kulinarične delavnice Tovarna čokolade bo predstavila predelavo čokolade od zrna do tablice Šotor Gostilna (petek, sobota in nedelja do 20.00) Panda Kranjci Veseli Begunjčani Manouche Ikebana Help! A Beatles tribute Čarovnik Grega Plesni nastopi Pihalni orkester Lesce Pihalni orkester Jesenice- Kranjska Gora Pihalni orkester Glasbene šole Radovljica Tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino Impro komedija KUD KIKS Šotor Kuhna, kulinarični šovi: Trije šefi, Uroš Štefelin iz Vile Podvin, Igor Jagodic iz restavracije Strelec in Bine Volčič z Monstera Bistro SGTŠ Radovljica, Čokolada s slovenskimi pristnimi okusi: pehtran, med, ajda, skuta Darja Mlinar iz Vile Podvin Peška z Radia  Gorenc in tekmovalec v šovu Masterchef Slovenija 2017 Nina Macun iz Hit Alpinee Kranjska Gora David Bais iz POMP Cateringa Čokoladni park Degustacija in prodaja čokolade in čokoladnih sladic Čoko bio kotiček Čokoladni živi kip Lokostrelski kotiček z Robertom Levstkom Mini Planica s Francijem Petkom in skok do čokolade ( v petek in nedeljo) Čokoladna pustolovščina; orientacijska pustolovščina za družine po Radovljici Foto kabina Igre za otroke z Waldrofskim vrtcem Sprostitev in počitek v parku Šotor Čokoladni trg in Graščina: Čokoladno »šloganje« Kako sladko bo vaše življenje? Gorenjkina 95 kilogramska čokolada z lešniki (nedelja ob 12h) Mistica Wellness foto kotiček v Plesni dvorani Grajski trg: Šotor Živ žav: Čokoladne delavnice za otroke, izdelovanje čoko-poko sladice, piškotov Janko in Metka, hišice Janko in Metka, vrečke za čokolado, čokoladnih pralin na palčki, čokoladnih piškotov za hišne ljubljenčke…Čokoladna plesna animacija. Poslikava obraza Lepotilni šotor: čokoladna masaža rok, čokoladno ličenje, nohti in frizure. Čokoladni bankomat z NLB ČOKOLADNE SLIKE (Meta šolar) Čokoladne slike »Vse je dobro, samo da je narejeno iz čokolade.« -Jo Brand