LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Atrakcija Festivala čokolade – 95 kg Gorenjkina čokolada – ob 95-letnici Gorenjke

Letos bo Gorenjka med obiskovalce tradicionalno razdelila najtežjo čokolado v Sloveniji
Ključne besede: Gorenjka, festival čokolade, Radovljica
Gorenjka je tudi tokrat eden največjih pokroviteljev Festivala čokolade, ki se letos odvija že šesto leto zapored. Letos bo Gorenjka med obiskovalce tradicionalno razdelila najtežjo čokolado v Sloveniji, in sicer kar 95-kilogramsko pravo slovensko mlečno čokolado z 32 kg slastnih lešnikov. Ta čokolada velja za največjo atrakcijo tega festivala in je vsako leto težja, saj njeni kilogrami ponazarjajo obletnico ustanovitve Gorenjke.Letos bo Gorenjka obiskovalcem festivala poleg svoje široke palete okusov čokolad predstavila tudi povsem novo linijo temnih čokolad Mistica Wellness, namenjeno ljubiteljem čokolade, ki cenijo visoko vsebnost kakava (kar 70 %) ter vznemirljive, nove okuse, ki jih v čokoladi pričarajo dodatki goji jagod in mace, konopljinih semen, pomaranče, ingverja ter matcha. Na svojem razstavnem prostoru v Plesni dvorani bo Gorenjka obiskovalcem, poleg številnih degustacij novih okusov, ponujala tudi Wellness doživetje v Mistica Wellness foto kotičku. Vzorčke Mistica Wellness čokolade bodo prejeli tudi vsi uporabniki storitev v festivalskem lepotilnem šotoru. Letos pa Gorenjka ekskluzivno predstavlja tudi povsem čokoladno skulpturo Gorenjkine maskote – punčke Gorenjke priznanega ustvarjalca ledenih skulptura g. Rismonda – skulptura Gorenjkine punčke bo vse dni festivala razstavljena na Vurnikovem trgu v Radovljici.V nedeljo, 23.4. ob 12. uri na Čokoladnem trgu pa se bodo obiskovalci tradicionalno lahko posladkali z Gorenjkino 95 kg čokolado velikanko, ob počastitvi 95-obletnice obstoja blagovne znamke Gorenjka. Gorenjka velikanka vsebuje 32 kg lešnikov ter 63 kg mlečne čokolade s 30 % deležem kakava. Gorenjko velikanko mojstri vlijejo v posebej izdelan model za čokolado, ki je namenjen ob tej priložnosti zgolj za to čokolado velikanko, lešnike pa se ročno razporedi po celotni površini. Ko se ohlajeno čokolado izlušči iz modela, sledi postopek natančne dekoracije. Za slednjo poskrbijo izkušene Gorenjkine slaščičarke. Celoten postopek izdelave velikanke tako traja približno 24 ur. Obiskovalci Festivala čokolade bodo lahko okusili čisto sveže pripravljeno čokolado velikanko.