Quantcast
Radio1_v_zivo


To so ZGODBE DRUŽIN, ki jim bomo z VAŠO POMOČJO POMAGALI!
28 UR | 2. 12. 2018 7:19
Družine smo skrbno izbrali, da pomoč prejmejo res tisti, ki jo potrebujejo!
Ključne besede:     28 ur    dobrodelnost    dobrodelni    maraton    dm    POMAGAM1    POMAGAM5    denis    avdić    show    radio1    mojradio1
Pomagajmo ljudem v stiski

Že kar nekaj ur dobrodelnega maratona je za nami. S pomočjo vse, ki na kakršenkoli način pomagate, smo do 13. ure zbrali že več kot 70 tisoč evrov. In verjamemo, da bo znesek do jutri zjutraj še precej zrasel. "Kam pa bo ta denar šel?", se sprašujejo mnogi. Zato Vam sedaj predstavljamo samo nekaj družin, med katere bomo razdelili denar.

 

Košček pomoči z zbranim denarjem 28-urnega dobrodelnega maratona bo šel:

 

1. DRUŽINI ALEKSANDRE JANC IZ VOJNIKA

Poklicali smo Aleksandro

 

Aleksandra je pred nekaj tedni postala vdova. Ostala je sama z dvema majhnima fantkoma, starima pet in sedem let. Bolečina je ostra kot britev in zareže v srce, ki je ljubilo moža, očeta. Težko je razumeti, kaj je soproga pripeljalo do točke, da si je vzel življenje. Tisto popoldne ji je omenil, da je žalosten. Kasneje ji je sporočil, da ima raka. Povedal je mimogrede, zato tega ni vzela resno. Sledilo je nepričakovano. Šel je v klet in se obesil. Njuna skupna pot se je tako po 21 letih zaključila v trenutku, ko je njegovo srce nehalo biti. Kljub ljubezni, ki ga je obkrožala, je bila stiska zanj prevelika.

 

Aleksandra z otrokoma živi v zelo stari hiši iz leta 1890. Letos poleti je prišlo do izliva vode, ki jim je povzročil veliko škodo. Poškodovana je bila vsa kuhinja, katero sta imela namen obnoviti. Prav tako je bil namen urediti otroško sobico, pa jima žal ni uspelo. Zdaj, ko je Aleksandra ostala sama z otrokoma, je nova kuhinja zadnja stvar, ki si jo želi, vendar jo potrebuje. Dobiti v objem moža/oćeta, bi prineslo največje veselje. Tega žal ne moremo storiti, lahko pa družinici pomagamo in jim priskrbimo prijeten dom, čeprav ne bo nikoli več takšen, kot je bil. Šteje namen in podpora ljudem, ki nas potrebujejo2. DRUŽINI MARJANE MAJTAN IZ TURJAKA

Poklicali smo Marjano

 

Marjana in Goran sta starša trem otrokom. Trenutno sta brezposlena in v osebnem stečaju. Družina živi v podnajemniški hiši, v kateri so se ponavadi greli na kurilno olje. Zaradi brezposlenosti so stroški ogrevanja preveliki in dolgovi se kar kopičijo. Kruta usoda jih je pripeljala do tega, da se sedaj grejejo na dve plinski jeklenki, ki jim zdržita le 2 dni.

 

Marjana ima pet otrok, štirje otroci so že odrasli. Nasilje v družini je pripeljalo do tega, da se je z bivšim partnerjem razšla. Gorana je bivša žena pustila samega z dvema otrokoma. Njuna pot se je združila in od takrat naprej sta neločljiva. Marjana kljub pogostim migrenam, zdravstvenim težavam, z nihanjem pritiska in izgubljanjem zavesti, aktivno išče službo. Četudi ji uspe dobiti službo, so dolgovi še vedno tukaj. Družina je v nezavidljivi situaciji. Lahko smo veseli, da zima še ni pokazala pravih temperatur in srčno upamo, da lahko pomagamo po svojih najboljši močeh. Pomagajmo se družini postaviti na noge.
3. BORISU KRANJCU IZ DOMŽAL

 

Poklicali smo Mio

 

Boris si je leta 2015 pri padcu po stopnicah hudo poškodoval glavo. Zdaj je povsem odvisen od nege in pomoči žene Mie. Poškodba mu je vzela sposobnost govora, zmore pa malo komunicirati. Pri samostojnem hranjenju potrebuje nadzor, ker se mu zaletava hrana. Izboljšanje njegovega trenutnega stanja je pod vprašanjem. Boris ostaja optimist. Boris in Mia živita v 4. nadstropju. Blok nima dvigala. Boris ne more ven. Ne skozi glavni vhod, še manj pa na balkon, ker imajo preozka vrata.

 

Nazadnje se je Boris nadihal svežega zraka letos avgusta, ko so ga prišli iskati reševalci zaradi vnetja sečil. Dobesedno ujet je v stanovanju. Mia si srčno želi, da bi možu kupila gosenico za invalidski voziček v vrednosti 2.900€. Za njiju je to trenutno edini korak do svežega zraka. Pomagajmo jima, da Boris lahko zadiha s polnimi pljuči.
4. POLONI, ŠPELI IN TONIJU KOSELJU IZ RADOVLJICE

 

 

Poklicali smo PolonoTo je zgodba 25 let starih sester dvojčic po imenu Polona in Špela ter leto dni mlajšega brata Tonija. V službo hodi samo Polona. Sestra Špela je delni invalid. Ima epilepsijo in okvaro na možganih. V času otroštva so bili mamica in vsi trije otroci žrtve nasilja v družini. Zbrali so pogum in zbežali od očeta v Varno hišo.

 

V življenju jim ni bilo lahko, saj so večino časa preživeli po bolnišnicah. Letos poleti jim je zaradi možganske kapi umrla mama. Brat Toni je zaradi hude bolečine po smrti mame prenehal z delom. Družina sorejencev težko shaja. Po smrti mame so morali plačati stroške za pogreb. Denarja niso imeli, zato so si ga sposodili. Trudijo se po najboljših močeh, da bi po obrokih vrnili denar, a je težko.

 

Trenutno imajo na tehtnici dve možnosti. Odločajo se, ali bi si za praznike kupili hrano in imeli lep praznični običaj, ali bi poplačali del dolga za pogreb mame. Bodimo ljudje in pomagajmo mladim borcem, da si lahko za praznike privoščijo hrano in si pričarajo lepe praznike, čeprav tokrat brez mame, ki jih je imela neizmerno rada.

 

5. DRUŽINI DARJE BAJC IZ AJDOVŠČINE

 

Poklicali smo Darjo

 

Darjo je pred nekaj leti zapustil soprog. Takrat se je njeno življenje sesulo. Ima avtoimuno bolezen, ki ji povzroča madeže po vratu in obrazu, zaradi česar ima tudi težave z zaposlitvijo. Poleg avtouimune bolezni ima tudi težave s hrbtenico, junija letos pa so ji odkrili predznake raka na materničnem vratu.Darja težko shaja. Ima blokirano bančno kartico. Zmanjkuje ji hrane. Nima osnovnih živil. Kljub vsem neprijetnostim pa  brat in sestra želita, da se izseli iz hiše pokojnih staršev, kjer trenutno živi. Zdravja Darji ne moremo podariti, lahko pa ji pomagamo, da ji prihranimo skrbi vsaj za eno od mnogih težav.

 

 

6. DRUŽINI ANJE KERMC PEČNIK IZ LJUBLJANE

 

Poklicali smo Anjo

 

19 – letna Anja se je obrnila po pomoč za 15-letnega brata Jana, ki je pri dveh mesecih starosti zbolel za herpesom na možganih. Poškodovanih ima 90% možganov. Ima epilepsijo, serije napadov, nezmožen je samostojnega življenja in potrebuje nenehno nego in nadzor. Anja ga pogosto pazi in mu kuha. Jan obožuje špinačo in krompir. Anja ima 2 službi. Dela v trgovini in v lokalu. Njena mama je doma, ker skrbi za Jana. Mamin partner Erik je zaradi zdravstvenih težav brez službe. Potrebujejo kombi z rampo, saj ima Jan že 45 kg in ga težko dvigujejo. Zbrali so že 9000€, cena kombija je okrog 30.000€. Kadar je nekaj nujno, ni nobena številka previsoka, težko pa jo je doseči. Vsak evro gre v dober namen in olajšajmo družini stisko, o kateri marsikdo od nas niti ne razmišlja.7. DRUŽINI DUŠANA IZ LJUBLJANEPoklicali smo DušanaDušan ima otroka s posebnimi potrebami. Z ženo, ki ima shizofrenijo, sta ločena. Razlog, da še vedno živita skupaj je njeno slabo finančno stanje. Ne more se preseliti. Sin je avtist. Ima Aspergerjev sindrom in potrebuje 24-urno varstvo. Bolan je tudi Dušan, ima težave s srcem, srčno aritmijo in je brez službe. Težko shaja. Zaradi bolezni ima otrok posebno dieto brez mesa, sadja in zelenjave. Dušan je prodal je avto, da lahko pomaga sinu.Vse, kar si želi, je 1500 evrov, da bi poravnal dolgove in vsaj nekaj mesecev mirno živel in se posvetil otroku brez dodatnih skrbi. Otroci so največje bogastvo, bolni otroci pa potrebujejo posebno nego in ljubezen. Od vseh skrbi se včasih ne zmoremo posvetiti  otroku tako, kot bi si želeli. Pomagajmo očetu, da bo sin lahko imel ob sebi očeta brez bremen.

 

 8. DRUŽINI MARINE ZUPAN BEVC Z JESENIC

 

Poklicali smo Marino

 

Marina je samohranilka, ki s tremi mladoletnimi otroki živi v najemniškem stanovanju, iz katerega se mora do marca 2019 izseliti. Marinin 8-letni sin Luka je čez noč zbolel, nekaj časa se je pritoževal, da ga bolijo noge, v kolkih in kolenih, pred nekaj dnevi pa so posumili na zelo redko bolezen kolkov (Petersonova bolezen). Gre za diagnozo, pri kateri se kosti v kolkih mehčajo in lomijo. Hudo mu je in ves čas sprašuje, kdaj bo lahko spet hodil.Tudi mama ima veliko zdravstvenih težav (težave s hrbetnico, poškodba noge, težave z desno roko). V zadnjem času je večkrat izgubila zavest. Že v otroštvu je bila žrtev fizičnega nasilja. Fizično jo je nadlegoval tudi bivši mož. Zaradi težav s hrbtenico težko stoji dlje kot 15 minut, zato posledično ne dobi službe. Obrabe se ne da pozdraviti, lahko si samo lajša bolečine.Išče stanovanje, a ima nima sreče. Pomagajmo brezposelni mamici s tremi otroki, da bo lahko zvečer mirno zaprla oči in se vsaj kakšno noč spočila od vseh tegob.
#28-URNI DOBRODELNI MARATON

28 UR | 25. 12. 2018 11:29
VIDEO -> SOLZE, SMEH in NEPOZABNA PRESENEČENJA! Poglej si, 28 ur neprecenljivih utrinkov z dobrodelnega maratona 2018
28 UR | 21. 12. 2018 9:16
VIDEO-> USPELO NAM JE! Zbrali smo NEVERJETNIH 300.160 EUR za družine v stiski!
 
28 UR | 21. 12. 2018
Župan Janković presenetil ekipo in dodal, da smo Slovenci prvaki v Evropi, ko gre za pomoč ljudem v stiski
 
28 UR | 21. 12. 2018
Luka Sešek & Proper: ''Prišli smo, da vas še malo zbudimo!''
 
28 UR | 21. 12. 2018
Lado Bizovičar, kaj pa ti tukaj?! Ob 6-ih zjutraj uletel v studio skupaj z veteransko pihalno godbo
 
28 UR | 21. 12. 2018
Rok'n'Band za dobro jutro zapeli dva komada in zbudili tudi tiste, ki so še spali
 
28 UR | 21. 12. 2018
Odštevamo zadnje ure! Peklenski muzikantje ogreli studio in nas prebudili s pesmijo NA GOLICI!
 
28 UR | 21. 12. 2018
NEPOZABNO! Avdić s svojim nastopom do zadnjega kotička napolnil Kongresni trg
 
28 UR | 21. 12. 2018
ČAGA BOYS so poskrbeli za ŽUR sredi noči! NORO!
 
28 UR | 21. 12. 2018
FLIPPING ART sta pred studiem ogrela OBČINSTVO!
 
28 UR | 20. 12. 2018
ALYA in njena ekipa so PREBUDILI tudi tiste najbolj ZASPANE! Kdo sploh rabi spanec, kajne?
 
28 UR | 20. 12. 2018
Dejan in Goran Obrez sta imela POSEBNO NALOGO: Kdo je bil najbolj pogumen?
 
28 UR | 20. 12. 2018
HELP! so čakali, da se VRNE DENIS in ga PRESNETILI z legendarnimi komadi Beatlov!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Isaac Palma poskuša razvozlati prekmurščino Nike Zorjan
 
28 UR | 20. 12. 2018
Je to Michael Jackson?! Ne, to je 15-letni Aleksander Cavazza!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Vili Resnik prebudil BOGOVE in celoten Mestni trg!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Avdić presenetil predsednika Pahorja: Prijel mikrofon in mu zapel legendarni hit skupine BIJELO DUGME!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Vsi so mislili, da bo Ula Šegula prebrala novice, a je namesto tega storila TOLE
 
28 UR | 20. 12. 2018
KONČNO SMO DOČAKALI: Zgodil se je nepričakovan POLJUB med Anjo in Matjažem Nemcem
 
28 UR | 20. 12. 2018
Damjan Murko o prehlajeni ritki in o tem, koliko računa za listanje koledarja!
 
28 UR | 20. 12. 2018
JURE GODLER iskreno o tem, s katero znano Slovenko bi se DAL DOL
 
28 UR | 20. 12. 2018
EKSKLUZIVNO! Obiskale so nas ŠPRIC GIRLS in na noge vrgle celoten studio - Kosmato in možato
 
28 UR | 20. 12. 2018
CMOK: Silvestrski poljub z Alfijem Nipičem
 
28 UR | 20. 12. 2018
DO SOLZ: Tilen Artač predstavil pevski politični ZBORČEK, kot ga še nisi slišal ... in videl!
28 UR | 20. 12. 2018 13:05
BRILJANTEN NASTOP na Mestnem trgu: Z nami tudi slovenska različica muzikala Briljantina
 
28 UR | 20. 12. 2018
OTA ŠIRCA ROŠ je razkrila: Ne samo, da je noseča, POVEDALA je tudi SPOL OTROKA!
 
28 UR | 20. 12. 2018
NENAPOVEDAN OBISK: To je bilo DEFINITIVNO eno izmed NAJVEČJIH presenečenj letošnjega maratona!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Voditelja oddaje 24ur na POP TV, Darja Zgonc in Edi Pucer, kot ju še nisi videl
 
28 UR | 20. 12. 2018
NA POSKOK: Ansambel Saša Avsenika spravil na noge ves studio
 
28 UR | 20. 12. 2018
Deželak po ulici iskal TURISTE in jim brezplačno ponujal TAKŠNE "USLUGE"!
 
28 UR | 20. 12. 2018
COOL FOTR in COOL MAMACITA razkrila datum POROKE!?! Izbrala nenavadne številke ...
 
28 UR | 20. 12. 2018
Učenke šole Popsing so nam ogrele srce s pesmijo Vprašaj nocoj srce
 
28 UR | 20. 12. 2018
Se Sašo Stare in Domen Valič sploh poznata? PREVERILI smo ju, oponašati sta morala drug drugega!
 
28 UR | 20. 12. 2018
PRI NAS DOGAJA ŽE NA POLNO! Te zanima, kako se ima ekipa Denis Avdić Showa in kdo vse nas je že obiskal? Poglej si!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Čuki ZAPELI čudovit ZIMSKI komad in presenetili s tem, ko so PRIPELJALI še en LEGENDAREN slovenski ansambel!
 
28 UR | 20. 12. 2018
Predsednik vlade Marjan ŠAREC v studiu Radia 1 povsem ISKRENO o KUR*U!
 
28 UR | 20. 12. 2018
28-URNA PRAVLJICA SE JE ZAČELA! Tolkalna skupina SToP otvorila 28-urni dobrodelni maraton: Poskočno in energično!
 
28 UR | 19. 12. 2018
ZDAJ GRE ZARES! Zadnji VEČER pred ZAČETKOM so nas dodobra OGRELI Koala Voice ter pevca Žan Serčič in Eva Boto!
 
28 UR | 18. 12. 2018
Na Mestnem trgu dogaja že drugi dan! Hamo in Cherry Wine poskrbeli za pozitivno vzdušje in nas pošteno ogreli z glasbo!
 
28 UR | 18. 12. 2018
MAMBO KINGSI in vokalna skupina GALLINA so že poskrbeli za PESTER PONEDELJKOV VEČER na Mestnem trgu!
 
28 UR | 26. 11. 2018
PRIHAJA 28-URNI DOBRODELNI MARATON
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del