Radio1_v_zivo


Nagrajujemo | 5. 4. 2019 14:22
DEŽELAKOVE KRASne ŠUNKE
Z malo sreče bo KRASna šunka v testu kmalu dišala prav na tvoji mizi!
Ključne besede:     KRAS    šunka

Na Radiu 1 se zelo veselimo prihajajočih velikonočnih praznikov!

Iztok Gustinčič bo poskrbel za pirhe, Tomaž Klepač se je s KRAS-om dogovoril za najboljše šunke v testu, hren je nariban in…   in kjer je hrana je tudi Miha Deželak, ki bo poskrbel, da ne bo nič ostalo na mizi.

 

DEŽELAKOVE KRASne ŠUNKE 

 

Na srečo smo nekaj KRASnih KRASovih šunk v testu uspeli rešiti pred Deželakom in zdaj čakajo na vas!

 

Kako do njih? Zelo enostavno!

 

3 x dnevno bo Miha Deželak povedal stavek v katerem pa bo poleg KRASne KRASove velikonočne šunke odgriznil še eno besedo! Tvoja naloga je, da uganeš, katera je ta manjkajoča beseda in nam jo skupaj s svojimi podatki (ime, priimek) pošlješ prek SMS-a na 051 300 300. Z malo sreče bo KRASna šunka v testu kmalu dišala prav na tvoji mizi!

 

Če to ni KRASno?

 

Za še lepše in predvsem bolj okusne velikonočne praznike letos poskrbita Radio 1 in KRAS!

 


 

 

Na Krasu razmišljajo zdravo.

 

Strokovnjaki za prehrano vse bolj opozarjajo na vse odlične lastnosti in pomen kuhanega  in pečenega pršuta v naši prehrani. Pripravljeni so iz skrbno izbranih svežih stegen, na povsem naraven način z minimalnimi dodatki, ki jim le poudarijo okus. Nič čudnega, če vemo, da imata kuhan in pečen pršut praktično enake hranilne lastnosti, kot njihov “sovrstnik” kraški pršut.


Sodobna tehnologija nam danes omogoča, da cela sveža svinjska stegna izkostimo, razsolimo, ustrezno začinimo in toplotno obdelamo. Pečen pršut potem še rahlo dimimo, kar mu doda še posebej prefinjeno aromo in specifičen okus.

 

Končni izdelki so sočni, lahki, nežni, mehke teksture z izredno nizko vsebnostjo maščob ter bogati z vitamini in minerali.

 

Privoščite si rezino kuhanega pršuta. Prepričani so, da vam ne bo žal.

 

Več na www.kras.si.

 

Pravila za sodelovanje