LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

"Soboški biciklin" se širi v Moravske Toplice in Puconce

V okviru operacije Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih se je sistem izposoje koles Soboški biciklin razširil tudi na ruralno območje
Ključne besede: soboški, biciklin, Murska Sobota, Moravske Toplice, Puconci
Poleg že obstoječih postaj Soboškega biciklina na območju občine Murska Sobota, ki se nahajajo pri BTC Murska Sobota, na Trgu zmage, ob paviljonu EXPANO pri Soboškem jezeru, pri dvorcu Rakičan in v Krogu ob športno-rekreacijskem objektu, je Soboški biciklin dobil tri nova postajališča. Kolesa si po novem lahko izposodite tudi v Murski Soboti na Slovenski ulici ter na območju dveh drugih občin, in sicer na območju občine Moravske Toplice in občine Puconci. V Puconcih se postaja nahaja ob občinski stavbi, v Moravskih Toplicah pa pred Bike centrom oz. nasproti hotelskega kompleksa Term 3000. Tako je uporabnikom dodatno na voljo skupno 17 novih koles od tega 11 električnih.Tri nova postajališča so bila postavljena s pomočjo LAS Goričko 2020 v okviru operacije Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih. Vsaka od novih postaj je opremljena s terminalom z LCD zaslonom ter ogrodjem z desetimi zaklepnimi mesti, ki so obenem polnilnice za električna kolesa. Kolesa so po izgledu in funkcionalnosti identična že obstoječim kolesom sistema Soboški biciklin, prav tako so tudi postaje kompatibilne in so povezane v en sistem.Ob dodatnih postajah in novih kolesih (električna in navadna kolesa) je bil nadgrajen tudi sistem izposoje oziroma registracije v sistem, ki je odslej uporabnikom bistveno prijaznejši, saj poteka neposredno ob postajah, preko računalniškega terminala, plačilo izposoje pa je elektronsko. Uporabnik lahko po opravljeni prijavi uporablja sistem »Soboški biciklin« vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur. Obstaja možnost najema dveh paketov, in sicer letni najem za 15 evrov, ki velja za obdobje enega leta in dnevni najem za 5 evrov.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)