LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Na Veliki planini plačljivo parkiranje

Plačljivo parkiranje na Veliki planini od petka, 17. julija 2020 dalje, z namenom ohranjanja, razvoja in spodbujanja turizma na Veliki planini
Ključne besede: Velika planina, parkiranje, plačilo, parkirnina, parkirišče, občina Kamnik
Na Veliki planini s petkom, 17. julija 2020, uvajajo plačljivo parkiranje na označenih parkiriščih od Kranjskega Raka proti Veliki in Mali planini. Občina Kamnik je v mesecu juniju sprejela Pravilnik o prometni ureditvi parkiranja na območju Velike planine (Uradni list RS, št. 90/2020 z dne 24. 6. 2020), in sicer z namenom zaščititi območje Velike planine, ki predstavlja edinstveno naravno in kulturno dediščino, katere ohranitev je izrednega pomena. Na podlagi javnega razpisa za podelitev koncesije je bilo za izvajanje upravljanja in vzdrževanja parkirišč izbrano podjetje Velika planina, d. o. o. Parkirnino skupaj z Občino Kamnik uvajajo z namenom ohranjanja, razvoja in spodbujanja turizma na Veliki planini, saj bodo z urejenim in nadzorovanim parkiranjem vozil zmanjšali obremenjevanje okolja in s tem povezane negativne posledice ter rešili težave, saj je pogosto (predvsem v poletnih mesecih) prihajalo do neurejenega parkiranja vozil, ki so občasno povzročala prometne zamaške in s tem onemogočala nujen dostop intervencijskih vozil (vozila nujne medicinske pomoči, gasilcev, gorske reševalne službe, policije), poleg tega pa bodo iz plačane parkirnine del sredstev namenili vlaganju v razvoj območja Velike planine. Parkiranje na petih označenih parkiriščih bo možno plačati na križišču pred parkiriščem na Rakovih ravneh. Plačilni listek ali letno dovolilnico na vidno mesto namestite pod vetrobransko steklo. Ob plačilu parkirnine vas bodo prijazni informatorji usmerili do parkirišč, vam nudili tudi informativno gradivo o zanimivostih na planini ter zemljevid.  Plačilo bo možno tudi preko poslanega SMS sporočila. Na vseh označenih parkiriščih bodo na informacijskih tablah, kjer boste našli tudi zemljevid, objavljena navodila za plačevanje parkiranja preko SMS sporočila z registrsko številko vozila. V kolikor mobilni signal na mestu, kjer se boste nahajali, ne bi dopuščal poslati sporočila, lahko to storite tudi stran od parkirišča, kjer boste imeli signal. Vaše plačilo preko SMS sporočila bo zabeleženo v aplikaciji in bo preverjeno preko seznama. Višina dnevne parkirnine (24/7) znaša: motorno kolo 5,00€, osebni avtomobil 7,00€, kombi ali avtodom 20,00€, avtobus ali minibus 50,00€. Višina letne parkirnine znaša: motorno kolo 25,00€, osebni avtomobil 35,00€, kombi ali avtodom 100,00€, avtobus ali minibus 250,00€.   Seznam parkirišč, kjer je parkiranje dovoljeno: Jelšev konfin, na Kisovcu, Rakove ravni, Ušivec in Mačkin kot.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)