LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

V Ljubljani gre v prenovo Cesta dveh cesarjev

V ponedeljek, 12. oktobra 2020, se bo začela prenova Ceste dveh cesarjev na odseku od Ceste v Mestni log do Barjanske ceste.
Ključne besede: Cesta dveh cesarjev, prenova, kanalizacija, dela, tranzitni promet, zapora
V ponedeljek, 12. oktobra 2020, bodo začeli prenovo Ceste dveh cesarjev na odseku od Ceste v Mestni log do Barjanske ceste. Dela bodo potekala predvidoma do 30. avgusta 2021. Zaradi del bo cesta zaprta za ves promet. Cesto bodo rekonstruirali, po prenovi bosta na obeh straneh urejena kolesarska steza in pločnik, poleg kanalizacije bomo uredili tudi javno razsvetljavo, plinovod in kabelsko kanalizacijo. Na sedanjem križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log bomo uredili krožišče, s katerim bodo poskrbeli za boljšo pretočnost prometa. Z deli bodo začeli v križišču Ceste dveh cesarjev in Ceste v Mestni log, nato pa zaporo pomikali proti vzhodu. Zaradi del bo cesta zaprta za ves promet, omogočen bo le lokalni dovoz za stanovalce. Tranzitni promet bo prepovedan.Na Mestni občini Ljubljana vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje, strpnost ter upoštevanje prometne signalizacije.Dela potekajo v sklopu projekta Čisto zate - dograditev javne kanalizacije v aglomeracijah nad 2.000 PE v Mestni občini Ljubljana, v okviru katerega bodo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev. Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo na območju MOL 68%, do konca leta 2018 so jo povečali na 88%, s projektom Čisto zate pa jo bodo do leta 2021 povečali na kar 98%.S tem projektom bodo omogočili tudi zaprtje 4.500 greznic, od tega 1.900 v Medvodah in Vodicah, ki sedaj odpadno vodo spuščajo v Ljubljano. Izvajalci del so Komunalne gradnje d.o.o.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)