LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Videti je kot vsaka 11-letnica, pa še zdaleč ni! To, kar je STORILA pri teh letih, presega vse meje!

Ustanovila ''Emmieno kuhinjo,'' ki je bila namenjena staršem hudo bolnih otrok. Za svoja dejanja je prejela tudi nagrado.
Ključne besede: bolezen, levkemija, dobrodelnost, donacija, deklica, pomoč, starši, borba, življenje
Emmie Narayan Nicholas so pri 8-ih letih diagnosticirali levkemijo. V tistem trenutku se je za njo in njeno družino začel podirati svet. Namesto, da bi šla deklica po poletnih počitnicah nazaj v šolo k svojim prijateljem, je morala v bolnišnico. Na zdravljenju je ostala pet tednov, nato pa še dve leti in pol prejemala posebne terapije, ki so bile za tako mlado deklico precej naporne. Neverjetno pogumna deklica, ki je danes stara 11 let, pa je bila odločena, da se ne bo predala in bo iz svoje hude bolezni potegnila nekaj dobrega.Po najhujši borbi z levkemijo, je ustanovila ''Emmieno kuhinjo,'' ki je bila namenjena predvsem staršem hudo bolnih otrok in so ob njih preživljali dneve in noči, daleč od svojih domov. 11-letna Emmie navdušuje s svojim pogumom! Na sliki je z mamo in očetomMed svojim okrevanjem v bolnišnici, je opazila, kakšno srečo ima, da njeni starši živijo v bližini in lahko skočijo domov kaj pojest. Veliko staršev ostalih bolnih otrok iz bolnišnice pa te sreče ni imelo. Tako so bili cele dneve ob bolnišničnih posteljah svojih otrok, včasih tudi brez prave prehrane. Tako je pametna deklica dobila idejo, da bi poskrbeli za prehrano teh staršev. Svoji mami je nekoč dejala: ''Mami, zdi se mi, da nihče zares ne poskrbi za starše!”''Emmieno kuhinjo sem zasnovala potem, ko sem videla, kako se tudi ostali starši in otroci borijo z boleznijo.'' Leta 2018 ji je tako uspelo odpreti svojo kuhinjo, nasproti otroške bolnišnice v Manchestru, kjer je tedne preživljala tudi sama. Danes je to tudi registrirana dobrodelna organizacija, ki prejema donacije in finančno podporo.Njena dejanja so neverjetna in zelo plemenita''Če bi imeli celo generacijo takšnih mladih, kot je Emmie, ki bi tako nesebično pomagali drugim, bi marsikdo v prihodnosti lahko odraščal v veliko boljših razmerah in odnosih, kot smo odraščali mi,'' je le en od komentarjev na dekličina plemenita dejanja.S svojo gesto in pomočjo ostalim otrokom in staršem, ki se tako kot nekoč ona, borijo z levkemijo, je opozorila nase tudi britansko javnosti. Tako je dobila posebno nagrado, ki jo podelijo neverjetnim ljudem, ki delajo svet lepši in boljši – tako kot ona. Bravo Emmie!  


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)