LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Vlada je sinoči sprejela 6. protikoronski zakon! Govora tudi o tem, kateri učenci naj bi se naslednji teden vrnili v šolo

Na četrtkovi seji vlade si bodo prizadevali, da bi se vsaj del učencev vrnil v šolske klopi
Ključne besede: vlada, ukrepi, šola, zakon, koronavirus, omilitev, učenci, subvencija
Vlada je sinoči sprejela 6. protikoronski zakon, v katerem predlog določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic epidemije covida-19. Podaljšali se bodo nekateri ukrepi, kot je subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, novi ukrepi pa bodo z delnim nadomestilom fiksnih stroškov pomagali prizadetim podjetjem.Podaljša se tudi moratorija na kredite, oprostitev plačila DDV od dobav in pridobitev zaščitne in medicinske opreme znotraj EU, financiranje dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve, odlog plačila najemnine za najemnike poslovne stavbe ali poslovnega prostora ter zagotavljanje zdravstvenih storitev in kapacitet. Subvencioniranje nadomestil plač za delavce na čakanju, ki ga lahko koristijo že od razglasitve prve epidemije covida-19 sredi marca, bodo lahko delodajalci koristili še do konca januarja 2021. Podaljšanje po tem datumu ni več predvideno, bo pa lahko nadomestilo višje kot doslej. Za preprečitev odpuščanja, namerava vlada izkoristiti možnost iz 5. protikoronskega zakona in tako za pol leta podaljšati ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa, ki ga imajo delodajalci na voljo od junija.''Hvala za predloge. Delno so pokriti s pravkar sprejetim #PKP6. Z naslednjim tednom pa stečejo priprave za hitro oblikovanje #PKP7, ki bo namenjen blaženju posledic #2valCovid v dejavnostih, ki doslej s paketi v celoti niso bile zajete in kamor bo vključeno večino predlaganega,'' je na Twitterju zapisal Janez Janša. Se bo naslednji teden v šolo vrnila prva triada učencev? ''Primarno stališče ministrstva za izobraževanje, znanost in šolstvo je vsekakor v tem, da izobraževanje sodi v ustanove, ki so za to namenjene, torej v šole in fakultete. Seveda, ker je tako najbolj kvalitetno,'' je v oddaji Odmevi na TV Slovenija dejal Na četrtkovi seji vlade, ki bo jutri, dne 12.11., si bodo prizadevali, da bi se vsaj del učencev prihodnji teden vrnilo v šolske klopi. Če ne bo mogoče za otroke od 1. do 5. razreda, bi radi v šolo vrnili vsaj prvo triado, saj je prav tu najtežje izvajati učenje na daljavo, sploh, če ni zraven staršev - s tem bodo razbremenili tudi njih.Za ostale otroke, ki pa imajo kakršnekoli učne težave z izobraževanjem na daljavo, in tudi tehnične, pa si bodo, v skladu s tistim, kar so počeli spomladi, prizadevali, da bi tudi ti čimprej zasedli šolske klopi.Kdaj se v šolske klopi vrnejo starejši?Starejši se zaenkrat še ne bodo vrnili v šole, saj se epidemiološka slika v Sloveniji bistveno slabša.''Preden smo se odločili, je krivulja začela precej strmo naraščati predvsem na področju zaposlenih in vrh je dosegla proti koncu počitnic. To pomeni, da je bila odločitev, ker je to približno deset dni, odkar smo zaprli, pravilna. Šele zdaj se počasi umirja in je relativni delež podoben kot po državi,'' je še dodal sinoči v za TV Slovenija v oddaji Odmevi."Šestošolcem, devetošolcem in dijakom zaključnih letnikov na srednjih šolah je treba povedati, da tako nacionalno preverjanje znanja kot matura oziroma zaključni izpiti bodo".


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)