LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

S ponedeljkom se odpirajo terase gostinskih lokalov! To so pogoji, ki se jih bodo morali gostinci in gostje STROGO DRŽATI!

To so pogoji, ki se jih bodo morali gostinci in gostje strogo držati!
Ključne besede: rumena faza, odpiranje, lokali, terase, pravila, strogo, marec, ponedeljek
Minister Zdravko Počivalšek je sporočil, da se s ponedeljkom v posavski in jugovzhodni regiji odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov.''S ponedeljkom, 8. marcem 2021, se v statističnih regijah Posavska in Jugovzhodna Slovenija dovoljuje izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov'' je prek Twitterja sporočil gospodarski minister Zdravko Počivalšek in dodal, da ga veseli, da smo prišli do točke, kjer lahko ponovno zaženemo del gostinske dejavnosti, ''saj si na MGRT za sproščanje prizadevamo že dalj časa. Vendar je treba poudariti, da ta sprostitev prinaša izjemno odgovornost.''V primeru naraščanja okužb, se bodo ukrepi znova zaostriliPočivalšek pa še opozarja, da bo v primeru naraščanja okužb v omenjenih regijah, spet v veljavo stopila prepoved ponujanja gostinskih storitev na terasah in vrtovih. ''Zato apeliram tako na gostince kot tudi na goste: ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čim prej vrnemo v normalno življenje''. S ponedeljkom, 8. marcem 2021, se v statističnih regijah Posavska in Jugovzhodna Slovenija dovoljuje izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. — Zdravko Počivalšek (@PocivalsekZ) March 4, 2021 To so pogoji za opravljanje gostinske dejavnosti v rumeni regiji:- gostinske storitve priprave jedi in pijač ter strežbe se bodo lahko izvajale od 6.00 do 19.00 ure, (samo na terasah in vrtovih gostinskih lokalov)- strežba bo dovoljena le za mizami (sedeča postrežba)- razdalja med osebami mora biti najmanj 1,5 metra in najmanj 3 metre med robovi miz- za eno mizo lahko sedijo največ 4 osebe- redno razkuževanje miz pred menjavo gostov za mizo- največje število oseb na terasi ali na vrtu gostinskega obrata, se izračuna glede na velikost terase- maksimalno dovoljeno število gostov mora biti vidno prikazano ob vstopu na teraso in vrt- gostje morajo zapustiti terase in vrtove gostinskih obratov najpozneje v 30 minutah po koncu dovoljenega opravljanja gostinske dejavnosti (torej do 19.30)- gostinci morajo zagotoviti odstranitev oz. prilagoditev uporabe predmetov v skupni uporabi, tako, da se jih zaporedoma ne bo dotikalo več gostov, - potrebno je zagotoviti razkuževanje rok za goste pred vstopom in ob izstopu na teraso in vrt- vstop v zaprti del gostinskega obrata je dovoljen z masko samo za uporabo toaletnih prostorov, ki morajo imeti na vidnem mestu poleg mila tudi ustrezno razkužilo- obvezno testiranje zaposlenih v gostinskih lokalih 1x tedensko


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)