LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

V Kranju začetek del na povezavi stadion - avtobusna postaja

V Mestni občini Kranj začenjajo dela na kolesarski povezavi Športni park Kranj–Avtobusna postaja Kranj na delu Ceste Staneta Žagarja
Ključne besede: Kranj, kolo, povezava, stadion, avtobusna postaja, cesta
S 1. februarjem 2022 bodo v Mestni občini Kranj (MOK) začeli z deli na kolesarski povezavi Športni park Kranj–Avtobusna postaja Kranj na delu Ceste Staneta Žagarja znotraj MOK. Dela bodo trajala predvidoma do sredine poletja, v tem času pa bodo na odseku, kjer bodo potekala dela, občasne delne zapore. Z dopolnitvijo in dograditvijo manjkajoče kolesarske infrastrukture s pripadajočo opremo, infrastrukturo za pešce in komunalno infrastrukturo na povezavi Športni park Kranj–Avtobusna postaja Kranj na delu Ceste Staneta Žagarja bodo občanke in občani pridobili varno kolesarsko povezavo med soseskami Primskovo, Vodovodni stolp, Center in glavno avtobusno postajo znotraj gosto naseljenega dela mesta. S tem jih bodo v MOK poskušali spodbudili, da opravijo velik del vsakodnevnih kratkih poti s kolesom. Cilj je tudi (vsaj delno) odpraviti zastoje na cesti. V času del bodo občasne delne zapore, za krajše obdobje bo v celoti zaprt del med »Bitcoin« krožiščem in križiščem z Oldhamsko cesto zaradi zamenjave kanalizacije in vodovoda. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kohezijskega sklada. V operaciji, vredni približno 437.000 evrov, sofinancerska sredstva predvidoma znašajo dobrih 242.000 evrov, MOK pa bo prispevala 194.000 evrov.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)